Skip to content

Ukraina och kärnkraft = ?

Last updated on March 5, 2022

Hej!
Vi har fått den stora äran att gästblogga på denna organisations website. Det tycker vi ska bli väldigt trevligt! På måndag vecka 42 lyfter Aerosvit VV270 från Arlanda terminal 5, som ska ta oss till Ukrainas stolta huvudstad Kiev. Anledningen till att vi ska bege oss dit är för att göra vårt projektarbete, som skall genomföras i årskurs tre på gymnasiet. I Ukraina ska vi bo hemma hos Olga i Tjernihiv, besöka Tjernobyls mark, möta ställföreträdande ambassadören Mårten och en ambulanssjuksköterska med flera!

Varför ska vi utsätta oss för strålning, försöka förstå kyrilliska alfabetet utan att komma vilse och fråga människor på gatorna om de är miljömedvetna? JO: Vårt syfte med projektarbetet är att undersöka attityder till kärnkraft i Ukrainas norra region Polissia.

Vi som ska genomföra detta projekt är:
Vi utanför våran skola Falu frigymnasium

Namn (från vänster): Sara Gommel & Alice Grudd
Ålder: 18 respektive 18 år
Program och skola: Samhällsvetenskapliga programmet, inrikting beteendevetenskap, Falu frigymnasium, Falun
Politisk ideologi: Liberal respektive partipolitiskt obunden vänster
Inställning till kärnkraft: Positiv respektive negativ

Följ oss gärna då vi kommer uppdatera våra intryck och upplevelser under vår tid i Ukraina. Detta kommer bli både en reseskildring och åsiktsventilatör kring kärnkraft och vårt projekt.

Vi hörs! / Sara Gommel & Alice Grudd, Falun, Sverige

Published inUncategorized